Ervaren

Werken in een onvoorspelbare, dynamische omgeving vraagt het omarmen van onzekerheid. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hierbij helpt het om – in een veilige omgeving – deze onzekerheid te ervaren. In verschillende sessies met managementteam, ondernemingsraad of groepen medewerkers gooien we de dobbelsteen: waardoor de uitkomst niet te voorspellen is. Hierbij hebben we een of meerdere sessies waarin we met elkaar de dialoog voeren over de dynamiek die men ervaart en laten we deelnemers ervaren wat de belangrijkste knoppen zijn om aan te draaien.

Of we gaan nog een stap verder in het ‘aan den lijve’ ervaren door gebruik te maken van technieken uit het theater en de clownerie. Want wendbaarheid vraagt veel van medewerkers. Het vraagt van hen om de onzekerheid te omarmen en open te staan voor alles wat er is en wat er komen gaat. Het vraagt van medewerkers om in verbinding met elkaar ze zijn en elkaar te helpen. En het vraagt hen om met verbazing en verwondering naar de wereld te kijken en nieuwe antwoorden te bedenken én uit te voeren.

Dit is precies ook waar Clownerie over gaat. Tijdens de workshop Clownerie en Wendbaarheid leggen we de nadruk op het onderzoeken van én het comfortabel voelen in het niet-weten. Hierbij maken we gebruik van technieken uit de clownerie. Hoe ga jij ermee om als je niet weet wat er gaat komen? Hoe blijf je dan in verbinding met jezelf en met de ander? Hoe laat je binnenkomen wat er gebeurt en hoe reageer je hierop? Kun je je verwonderen en vertragen? Of ga je meteen tot actie over?

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven